2018 Színe az ULTRAVIOLA

 

 

A színek „atyja”, a Pantone 2018-ra is meghatározta az év színét, amely az „ultra violet” névre hallgat. Izgalmasan hangzik, ugye? Ismerkedj meg vele közelebbről is! Az új éve színe az ultra violet, azaz „a jövőbe mutató, leleményes és fantáziadús” ultraviola/ibolya. Az ultraviola színhez hasonló jelentések, üzenetek, érzések, hangulatok társíthatók:

  • felfedezések, kísérletezések, gondolatok, leleményesség, tudatosság
  • kreativitás, inspiráció
  • a titokzatos kozmosz, jövőbelátás
  • misztikum, spiritualitás, meditáció, lelki feltöltődés, energetizálás, visszavonulás a világtól
  • a művészi fényesség és egyéniség kifejezése

Az éve színe nemcsak egy trend a design világában, hanem éppen azokat a dolgokat tükrözi, melyekre nagy szükségünk van a mai, felgyorsult világunkban – nyilatkozta a Pantone alelnöke.

Elbővülő színként, a piros és a kék keverékeként előállított színként az ultraviola egyedülálló színkombinációkat kínál a divatban is, és jól kombinálható a spektrum minden színével. Az arannyal és egyéb fém színekkel, textúrákkal az ultraviola fényűző és káprázatos, a feketével vagy a zöld árnyalatokkal természetes eleganciát kelt. A különböző anyagokban, textúrákban is visszaköszön ez a szín, mint például bársonyban, drágakövekben, de még a virágokban is, gondoljunk csak a tavaszi ibolyára, a májusi orgonára vagy éppen a nyári hortenziára.

Dinamikus, érzelmes árnyalatként a luxus termékek, szépségipari termékek, továbbá a kiemelkedő személyiségek, művészek színe.

 

 

A lakberendezésben is feltűnik az ultraviola – két célt is megvalósíthatunk vele: az adott helyiséget felerősíthetjük vele, hangsúlyossá tehetjük, vagy épp ellenkezőleg, egy nyugodt, pihentető teret alakíthatunk ki vele. Domináns színről van szó, így adott tárgyra, elemre is ráirányíthatjuk vele a figyelmet, továbbá elegáns vagy éppen merész megjelenést egyaránt kölcsönözhetünk vele az adott térnek.

Esküvői „arculat” színe is lehet az ultraviola, dekorációkban, hangulatfokozó elemekben is visszaköszönhet. A gasztronómia területén is előkerülhet ez a különleges színvilág.

 

 

 

 

 

Forráshttp://webdesignsuli.hu/webdesigner_blog/2018-szine-ultraviola/

Illusztrációk: Pinterest